Vergroten droogcapaciteit droogtoren

Project Description

Doel

Voor een droog polymeerproduct; minimaliseren van de vervuiling naar het filterhuis om productieruns te verlengen en zo de capaciteit te vergroten.

Onze aanpak

Procesdata, productspecificaties en drooggedrag van de producten werd bepaald. Een model werd gemaakt samen met Pi-square engineering, waarin naast een vereenvoudigd model voor luchtflow in de droger ook droogkinetiek en apparaatparameters verwerkt werden. Het model werd gevalideerd met verschillende producten. Simulaties met het model over veranderingen in de plaats van de nozzles en proces settings, gaven ideeën over minimaliseren van de vervuiling naar het baghouse.

Waarom Bodec voor het vergroten van de droogcapaciteit in een droogtoren

Onze expertise van gecombineerd modelleren en meten en hieruit een geschikt model maken voor een sproeidroger, toepasbaar in de praktijksituatie voor deze specifieke klant, is uniek.

Resultaat

Uit de simulaties kwam naar voren dat 20% minder belading op het baghouse mogelijk was, waardoor ook runs konden worden verlengd. Droogenergie efficiency werd hierdoor ook verbeterd. De kosten voor het ontwikkelen van dit model, met achtergronden voor het product, werden binnen een maand terugverdiend.

Project Details

24 maart 2014
procesoptimalisatie

Sharing