Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
11 januari 2021 | Frank de Boeff

‘2021 wordt een jaar vol hoogtepunten!’

2020 is een gedenkwaardig jaar geweest. De coronacrisis legde tijdelijk een aantal projecten waar Bodec mee bezig was stil. Het bleek de stilte voor de storm want daarna volgde een inhaalrace die nog steeds voortduurt. In deze eerste blog van het nieuwe jaar blikken we samen met Frank de Boef, directeur van Bodec, terug op het afgelopen jaar én kijken we vooruit naar alles wat 2021 in petto heeft.

“Toen de coronacrisis toesloeg, reageerden met name multinationals resoluut; zij bevroren hun budgetten en zetten voor onbepaalde tijd een streep door projecten”, vertelt Frank. “Langzaam maar zeker worden inmiddels beperkt weer activiteiten opgestart. Voor startups en het mkb was het net even anders. Degenen bij wie net sprake was van een versnelling op hun innovatie, wilden het liefst gewoon doorgaan en hun product op de markt brengen. In de meeste gevallen konden we uiteindelijk verder op de weg die was uitgestippeld, zij het met een half jaartje vertraging.”

De schouders eronder

“Voor ons persoonlijk heeft de coronacrisis op de werkvloer natuurlijk ook consequenties gehad. Gelukkig lopen er tijdens een shift in onze fabriek relatief weinig mensen rond en hebben we hier alle ruimte. In ons kantoor konden we met een andere indeling de gewenste afstand waarborgen. Uiteraard nemen we overal de hygiëne voorschriften in acht, inclusief mondkapjes en spatschermen. We hebben wel te maken gehad met uitval van medewerkers die in afwachting waren van een testuitslag bij verkoudheidsklachten. We hebben veel van onze medewerkers gevraagd. Iedereen, ook het kantoorpersoneel, heeft er de schouders onder gezet om de gaten in de bezetting te vullen. En daar zijn we trots op.”

Terug bij de kern

“Ook 2021 zien we positief tegemoet. Met bijna tien partijen zijn we inmiddels zo ver in de optimalisatie van hun proces dat we nu kunnen doorpakken en daadwerkelijk op grote schaal kunnen gaan produceren. Daar zijn we heel blij mee. Andere startups of bedrijven zijn nu zo ver in hun ontwikkeling dat ze ook daadwerkelijk bij ons aan de slag kunnen en de markt op willen. Dat is ontzettend gaaf. Vaak gaat het om langdurige processen waarbij we uitgebreid onderzoek hebben verricht en alles hebben gemeten wat los en vast zit. We zijn eigenwijs en standvastig omdat we weten hoe het werkt en wat datgene wat we doen, oplevert. Met al die informatie neem je onzekerheden weg en stel je bedrijven in staat om zonder al te veel risico’s te starten. Dat is onze grote kracht. Het is de reden waarom Bodec ooit in het leven is geroepen en waar ook ons hart ligt; procesontwikkeling, opschalen en in productie nemen.”

Een doorbraakjaar

“Al met al kijken we dus met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. Omdat we als onderneming groeien, kunnen we geen beroep doen op de NOW-regeling. Maar we klagen niet. We zijn het gewend om keihard te werken in een heel dynamische omgeving. De markt blijft, bedrijven willen graag en ze weten ons te vinden. We werken bovendien steeds meer internationaal. Om de groei bij te houden, breiden we geleidelijk uit en hebben we inmiddels al een aantal nieuwe medewerkers aangenomen.” En er is nog meer om naar uit te kijken. “De nieuwe droogtechnologie die we hebben ontwikkeld, gaan we op grote schaal in productie nemen. Het is tijd om te laten zien wat je hier allemaal mee kunt. Ook onze vriestechnologie gaat een grote vlucht nemen. Het ziet er dus naar uit dat 2021 voor twee innovatieve technologieën een doorbraakjaar gaat worden. Ook hier kunnen we de vruchten gaan plukken. We hebben er alle vertrouwen in, 2021 wordt een heel mooi jaar!”

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×