Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
19 november 2019 | Frank de Boeff

Bodec als ‘leading innovator’ in agrifood sector

Ter gelegenheid van de 25-jarige relatie tussen Brabant en Jiangsu organiseerde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij onlangs een ‘Hightech & Agrifood’ ondernemersreis naar deze Chinese provincie. Food Tech Brainport maakte onderdeel uit van de delegatie. Bodec werd door gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Gezondheid, Energie en Landbouw) gepresenteerd als een van de ‘leading innovators’ in de agrifood sector in Noord-Brabant. En daar zijn we trots op!

Jiangsu

Jiangsu is interessant voor Brabantse ondernemers vanwege de sterke economie, hoogtechnologische kennis en een breed gedragen innovatiestrategie. Ruim 30 Brabantse bedrijven hebben er al zakelijke activiteiten ontplooid, waaronder NXP, VDL ETG, ProDrive, Sioux en Philips. De deelnemers van de ondernemersreis woonden verschillende zakelijke, bestuurlijke en culturele evenementen bij, waaronder een Brabant Innovatie Dag en een High Tech Conferentie. Tevens werd een bezoek gebracht aan diverse bedrijven.

Kansen

Bodec heeft een band met China, o.a. met universiteiten, een bedrijf in droogtechnologie en bedrijven in voedingssupplementen en nutraceuticals. Via Food Tech Brainport staan we in contact met instituten en tijdens de ondernemersreis zijn uiteraard weer nieuwe contacten gelegd. China is voor ons interessant omdat ook zij door hun explosieve bevolkingstoename naar alternatieve eiwitbronnen moeten kijken. Bovendien ligt ook daar de focus op duurzame technologieën (met name minder verbruik van energie en water). Oplossingen die wij hier ontwikkelen voor milde processing of het verwaarden van reststromen kunnen in landen als China een nog veel grotere impact hebben, zowel maatschappelijk als commercieel. Wat ons betreft liggen daar dus volop kansen!

Lessen

”We hebben in enkele dagen meerdere universiteiten en onderzoeksinstituten bezocht, waaronder het Cargill ONE Innovation Center, het Shanghai Institute of Technology, de Shanghai Food Association en de Shanghai Jiao Tong University”, vertelt Jos de Boer namens Food Tech Brainport “De snelheid waarmee de Chinezen zich ontwikkelen, is waanzinnig. Op sommige punten kunnen we veel leren. Dat nemen we mee terug en brengen we weer in praktijk.”

Wat ons betreft: Wij zijn trots op onze rol in het realiseren en implementeren van innovatieve procestechnologie binnen de voedselverwerkende industrie. Zo dragen wij bij aan gezonde voeding en een duurzame, energiezuinige en circulaire voedselketen.

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×