Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
16 januari 2020 | Frank de Boeff

Bodec en Xedev bundelen hun krachten

In december 2019 hebben Bodec en Xedev een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarmee willen we onze klanten een nog betere dienstverlening bieden. Samen zijn we in staat om producten met de gewenste producteigenschappen te ontwikkelen, om deze vervolgens verder op te schalen en in productie te nemen. Door deze unieke combinatie van kennis en ervaring is het mogelijk nieuwe producten ‘in no time’ op de markt te brengen.

Xedev

Xedev is een contractaanbieder die is gespecialiseerd in de formulering en procesontwikkeling van vaste materialen. Het bedrijf ondersteunt ondernemingen in de farmaceutische, biotechnologische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. De diensten lopen uiteen van proces- of (pre)formuleringsonderzoeken tot ontwikkelingsprojecten, altijd gericht op een succesvolle opschaalbaarheid. Xedev maakt gebruik van de state-of-the art process technologie en support van het zusterbedrijf ProCepT.

De kerncompetentie van Xedev is particle engineering (ofwel deeltjestechniek) door middel van drogen, koelen/stollen, agglomeratie en coatingprocessen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een expertisecentrum in sproeidrogen en sproeikoelen/stollen.

Particle engineering

Er is veel mogelijk als het gaat om het formuleren van specifieke producteigenschappen:

• Het verbeteren van de oplosbaarheid

• Het inkapselen van het actieve ingrediënt of de uiteindelijke doseringsvorm

• Het maskeren van de onaangename smaak van bepaalde farmaceutische ingrediënten

• Het realiseren van ‘modified release’, ofwel gefaseerde afgifte van het actieve ingrediënt

• Het optimaliseren van producten voor inhalatie

State-of-the art technologie

Waar Xedev goed is in het ontwikkelen van nieuwe producten, kan Bodec juist een rol spelen in het op grote schaal produceren ervan. Ons lab beschikt over state-of-the-art particle processing technologie die zeer geschikt is voor het produceren van poeders met bepaalde eigenschappen.

Partners in ontwikkeling

Wij geloven er beiden in dat transparante partnerschappen met aanvullende expertisegebieden de toekomst zijn. Op die manier wordt het mogelijk voor bedrijven om hun producten snel en efficiënt te ontwikkelen en op de markt te brengen. Flexibele samenwerking tussen sterk gefocuste experts in hun eigen domein en met oog voor elkaars kunde resulteert wat ons betreft in snelle, efficiënte oplossingen.

Onze filosofie? Wij streven naar open communicatie om zo de kennis en ervaring van onze teams én van de klant op een hoger niveau te krijgen. Zo behouden we allemaal onze focus en kunnen we samen groeien terwijl we onze klanten dankzij deze strategische samenwerking tegelijkertijd een unieke, hoge service bieden. En dat smaakt hopelijk voor alle betrokkenen naar meer!

Any questions?

Or would you like to make an appointment?

Please contact us by phone or by e-mail.

You're using an old webbrowser

This website uses modern techniques which aren't supported by your webbrowser Update my webbrowser

×