Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element

Frank de Boeff

Ontwikkeling plantaardige eiwitten

Willen we in de toekomst alle monden kunnen voeden, dan moet ons eetgedrag veranderen: meer plantaardig – minder dierlijk. DSM ontwikkelt onder andere ingrediënten voor voedingsmiddelen en zocht naar een nieuwe variant plantaardig eiwit, toepasbaar in bijvoorbeeld sportdranken, vleesvervangers en yoghurt.

De uitdaging

De basis van het plantaardige eiwit ligt in een gewas dat tot voor kort vooral als veevoeding werd gebruikt. DSM ging samen met Bodec de uitdaging aan om een proces te ontwikkelen waarbij plantaardig eiwit, geschikt voor menselijke consumptie, werd gewonnen en verwerkt. Efficiënter gebruik van het gewas, minder verspilling.

De aanpak

DSM had al het nodige voorwerk gedaan, de doorontwikkeling van het product gebeurde in een pilot-opstelling bij Bodec. Zo’n productontwikkelingsfase vraagt niet alleen om professionaliteit, maar ook om creativiteit en flexibiliteit. Bij Bodec heeft de klant volop ruimte om de research goed te doen, te anticiperen en de werkwijze waar nodig aan te passen. Uiteraard brengen wij gedurende dat proces onze expertise in door innovatieve oplossingen aan te dragen. Zo kwamen we samen met DSM tot een optimaal resultaat.

Het resultaat

Het ontwikkelde plantaardige eiwit is een veelbelovend en zelfs prijswinnend product dat in veel voedingsmiddelen toegepast kan worden. Er wordt nu gewerkt aan een geleidelijke opschaling, waarbij het uiteindelijke doel een fabriek op industriële schaal is. Alle kennis en ervaring die DSM bij Bodec heeft opgedaan, wordt daarin meegenomen. Hierdoor kan DSM een vliegende start maken met een eigen fabriek – vrij van kinderziektes en met een volledig geoptimaliseerd productieproces.

 

 

Ontwikkeling plantaardig eiwit

Hebt u vragen?

Neem contact met ons op

Hebt u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

+31 (0) 492 77 97 68

Naar contactformulier

Wat zegt de klant

“De grootte van de installatie om het eiwit op een veilige manier te drogen, past precies bij ons. Het is echter de flexibele houding en enthousiasme van het team die doorslaggevend is geweest. Kort gezegd: Bodec biedt exact de juiste verhouding tussen kwaliteit, prijs, flexibiliteit en enthousiasme. Wij zijn dik tevreden over de samenwerking met Bodec.”

Douwe Joustra, operations manager DSM

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×