Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element

Frank de Boeff

Twee productielijnen, toch een identiek product

Een klant heeft verschillende productielijnen voor snoepproducten, in verschillende landen. Dat maakt de productie flexibel: het geeft de klant de mogelijkheid eenzelfde product te produceren in verschillende landen, maar ook specifiek snoepgoed te vervaardigen dat aansluit bij de smaak van het betreffende land.

De uitdaging

Hoewel de productielijnen gebaseerd zijn op een andere technologie, wil men wel een identiek product kunnen maken. Zo kan de klant kiezen welk product op welke productielijn wordt gemaakt, pieken in de vraag opvangen en gebruik maken van de logistieke voordelen die er zijn wanneer er dicht bij de afnemer geproduceerd wordt. Bodec kreeg de opdracht een productiemethodiek op te stellen over het bereiden van een snoepproduct, zodanig dat op twee verschillende productielijnen exact hetzelfde snoepgoed gemaakt kan worden.

De aanpak

De specialisten van Bodec vergeleken beide productielijnen en beschreven het productgedrag op basis van informatie uit de praktijk, metingen aan de lijnen en literatuur. Aan de hand hiervan stelden zij een kennisdocument (process design book) op met de belangrijke procesinstellingen over deegbereiding, expansie, vorming en droging. Vervolgens is dit in de lijnen gevalideerd.

Het resultaat

Het kennisdocument is voorzien van een uitgebreide product- en procesbeschrijving en geeft veel inzicht in de verschillen én overeenkomsten van de beide productieprocessen. Deze kennis maakt het mogelijk om een identiek product te bereiden op verschillende productielijnen. Het process design book wordt daarnaast gebruikt voor training van (nieuwe) operators.

Productie snoepgoed: twee lijnen, een identiek product

Hebt u vragen?

Neem contact met ons op

Hebt u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

+31 (0) 492 77 97 68

Naar contactformulier

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×