Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
03 juni 2021 | Frank de Boeff

Een helpende hand in het realiseren van duurzaamheidsambities

De voedingsmiddelenindustrie staat voor een behoorlijk grote uitdaging. Volgens het Klimaatakkoord (2019) moet er in 2030 49% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 worden gerealiseerd. Om ondernemers te helpen de benodigde duurzaamheidsslag te maken, heeft RVO het platform Verduurzaming Industrie gelanceerd, met hierop de nodige informatie, kennis en oplossingen. Bedrijven zijn vaak niet op de hoogte van de technologieën waar zij gebruik van kunnen maken. RVO hoopt hen hier middels een filmpje dat ze enige tijd geleden bij ons opnamen meer bewust van te maken.

Op het terrein van Food Tech Brainport in Helmond zijn verschillende bedrijven te vinden die beschikken over allerlei energiebesparende technieken waarmee ze nieuwe processen en producten ontwikkelen. Bodec is een van die bedrijven. We hebben alle faciliteiten – laboratorium, pilotplant en proeffabriek – en kunnen beschikken over diverse innovatieve technologieën die ondernemers in staat stellen hun proces te verduurzamen, nieuwe producten te ontwikkelen en uiteindelijk naar de markt te gaan.

Agitated Thin Film Dryer

Een mooi voorbeeld is de Agitated Thin Film Dryer (ATFD), een techniek waarmee je producten kunt drogen. De kwaliteit van het eindproduct, een poeder, is aanzienlijk beter doordat dit onder een aanzienlijk lagere hittebelasting gebeurt. Daarnaast kun je er ook nog eens 30% tot 50% energie mee besparen.

Een grote stap

De technologieën zijn er, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Maar dan moet je natuurlijk wel weten dat ze er zijn. Uit welke branche bedrijven ook komen, ze lopen allemaal tegen dezelfde uitdagingen aan, zo is onze ervaring. Het is voor iedereen een grote stap om daadwerkelijk te werken aan verduurzaming in de vorm van bijvoorbeeld water- en energiebesparing.

Filmpje RVO

Het filmpje van RVO geeft een kleine impressie van wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Om te onderzoeken welke technologieën werken voor jouw proces, kun je ze eerst op kleine of grote schaal testen. Dat geeft je wellicht net dat duwtje in de rug om die stap richting verduurzaming daadwerkelijk te zetten. Alle beetjes helpen en uiteindelijk moeten we het toch samen doen.

Het filmpje is te zien via https://www.youtube.com/watch?v=G5-Gqt17B54 of op https://verduurzamingindustrie.mett.nl/inspiratie/1933669.aspx.

Heb je hulp nodig? Neem dan vooral contact met ons op.

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×