Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
19 december 2018 | Frank de Boeff

Food Tech Brainport TV

Het Helmondse expertisecentrum voor food en technologie lanceerde onlangs Food Tech Brainport TV. Professionals en consumenten in de Brainportregio en daarbuiten blijven met dit special interest channel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van food en technologie.

Internationaal opererende netwerkorganisatie

Food Tech Brainport biedt bedrijven toegang tot faciliteiten, kennis, kapitaal en internationale netwerken om technologische ontwikkelingen in de foodsector te versnellen. “De laatste jaren hebben we ons steeds meer ontwikkeld tot een internationaal opererende netwerkorganisatie”, vertelt Anke van den Heuvel namens Food Tech Brainport. “We werken in clusters. Open en transparant kennis delen vinden we zeer belangrijk. We houden ons bezig met allerlei bijzondere technologieën en producten. Tot op heden blijven die vaak verborgen, we willen deze nu juist zichtbaar maken voor het grote publiek. Dat doen we met een eigentijds medium, video.”

Tweewekelijks vers nieuws

“Mensen zijn tegenwoordig heel visueel ingesteld, daar moeten we op inspelen met onze manier van communiceren. Het spreekt tot de verbeelding als je in een video met eigen ogen kunt zien waar we het over hebben. Bedrijven, specifiek het mkb, vormen onze primaire doelgroep; kleine startups die zich bezig houden met food tech en food processing.” In een tweewekelijkse online tv-programma brengt Food Tech Brainport de kijker op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van food en technologie. Om de week verschijnt op woensdag een nieuwe aflevering met verrassende interviews, achtergrondverhalen en een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven.

Unieke manier van kennisdeling

“We hebben een opnamestudio ingericht waar een professionele presentator een interview afneemt bij autoriteiten op het gebied van food processing vanuit het bedrijfsleven, maar ook vanuit universiteiten. Zij worden uitgenodigd om hun nieuwste inzichten op het gebied van circulaire voedselproductie en gezondere voeding. Dat combineren we met twee locatiebezoeken. Het is een unieke manier van kennisdeling die ondernemers hopelijk inspireert om ook te innoveren op het gebied van gezonde en circulaire voeding.” Het is steeds een aflevering van 10 tot 12 minuten, opgedeeld in drie onderdelen zodat je ook een specifiek gedeelte kunt kijken.

Duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel

Om over 30 jaar nog genoeg voedsel te kunnen produceren voor iedereen ter wereld zijn meer duurzame, gezonde en betaalbare productie- en conserveringsmethoden nodig. Binnen Food Tech Brainport werken technologiebedrijven aan nieuwe manieren om voedsel nóg langer te bewaren en resten nóg beter te scheiden voor hergebruik. Een voorbeeld hiervan is de conserveringsmethode Pascalisatie. Bij Pascalisatie wordt de houdbaarheid van producten zoals verpakt vlees, vis, groente en fruit verlengd door middel van zeer hoge druk die bacteriën niet overleven. Zo kan de houdbaarheid van producten worden verlengd zonder conserveringsmiddelen toe te voegen of ze extreem te verhitten waarbij de voedingswaarde en smaak deels verloren gaan. Maar er zijn ook technologieën waarmee ondernemers worden geholpen om de voedselproductie circulair te maken, alles te gebruiken en niets weg te gooien.

Groei Food Tech Brainport in 2019

Food Tech Brainport blijft groeien: In 2019 wordt gestart met de bouw van extra fieldlabs en ontwikkelt Food Tech Brainport samen met onderwijspartners een meerjarig hbo-onderwijsprogramma. Intussen scouten de innovatiemakelaars van Food Tech Brainport steeds nieuwe technologieën en vormen ze clusters van bedrijven die ze willen toepassen. Ze delen de beschikbare kennis met ondernemers in binnen- en buitenland en helpen nieuwe startups lanceren. Met andere woorden: Er is meer dan genoeg te vertellen dus kijk vooral naar Food Tech Brainport TV om alle ontwikkelingen in de gaten te houden!

Als kijker kun je je gratis abonneren op Food Tech Brainport TV via de website www.foodtechbrainport.nl.

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×