Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
10 maart 2021 | Frank de Boeff

Opschaling in recordtempo

Bodec zet haar expertise graag in om bedrijven te helpen het maximale uit hun proces te halen. De komende tijd behandelen we in onze blogs een aantal cases die inzichtelijk maken wat we op dit gebied voor je kunnen betekenen. Deze keer gaan we in op een bedrijf wiens product al door verschillende klinische fasen was gegaan en nu klaar was voor opschaling.

Het ging om een product dat de gezondheid en het immuunsysteem versterkt. Het wordt gemaakt vanuit een plantaardige (rest)stroom. “Sinds 2018 hebben we meegedacht met het bedrijf over de ontwikkeling van het proces, nu was het zover om de volgende stap te zetten”, vertelt Frank de Boeff van Bodec.

Kort tijdsbestek

“Er zat best wat tijdsdruk op het project. Men had op zeer korte termijn behoefte aan ondersteuning om een product te produceren met verse grondstoffen en het op kleine schaal ontwikkelde proces. In rap tempo hebben we de benodigde extra installaties geregeld en hebben we een test opgezet. Dat was alleen mogelijk dankzij de flexibiliteit van ons sterke netwerk van partners én dankzij de daadkracht van en soepele samenwerking met het betreffende bedrijf. En niet te vergeten: de toeleverancier van de grondstof kwam pallets rechtstreeks uit hun productie hoogstpersoonlijk bij ons afleveren om te kunnen voldoen aan de strakke planning. Voor hem was het natuurlijk ook interessant om te zien hoe zijn reststroom werd omgezet in een hoogwaardig product.”

Perfecte samenwerking

“Opschaling en het werken met nieuwe grondstoffen brengt altijd nieuwe aandachtspunten aan het licht. Dat was ook hier het geval en niet alles was één op één te vertalen. Door korte communicatielijnen met het bedrijf en de toeleverancier was het mogelijk snel beslissingen te nemen. Vervolgens is het proces succesvol uitgevoerd. Het moest ook in één keer goed gaan, anders zouden we de deadline voor verdere stappen niet halen. Er was sprake van een behoorlijk strakke logistieke planning. Een team van vier mensen heeft alle benodigde stappen just-in -time uitgevoerd en op elkaar afgestemd. Op maandagochtend om 6.30 uur ging het eindproduct op transport om op tijd op de plaats van bestemming te zijn. Al met al een mooi project en een perfecte samenwerking, die een basis legt voor verdere samenwerking om het proces te optimaliseren en het product marktrijp te maken.”

Wil je weten wat Bodec voor jou kan doen? Neem dan vooral contact met ons op.

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×