Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
Parallax element
23 juli 2018 | Frank de Boeff

Uitbreiding FoodTechPark Brainport Helmond

We zijn trots dat we de afgelopen jaren een onderdeel zijn van FoodTechPark Brainport en wat ons betreft gaat dit nog heel lang door. Daarom zijn we ook trots dat we kunnen vertellen dat FoodTechPark Brainport uitgebreid wordt! En ja, als je interesse hebt om je ook in Helmond te vestigen of een nauwe samenwerking vanuit jouw standplaats aan te gaan; er is ruimte voor jou!

Groei bedrijven

De afgelopen jaren heeft de samenwerking tussen de verschillende bedrijven op FoodTechPark Brainport zich enorm bewezen. De bedrijven die hierin geïnvesteerd hebben, zijn enorm gegroeid.

Hoe meer bedrijven een onderdeel zijn van FoodTechPark Brainport, hoe meer en sneller innovaties ontstaan en je nieuwe markten kunt aanboren. Uit ervaring zien we dat meer samenwerken, een bedrijf vergroot. Niet alleen samenwerkingen tussen bedrijven [ondernemers], maar ook met onderwijs en overheid. Bedrijven kunnen door FoodTechPark Brainport snel naar de markt en snel opschalen.

Verhuisd van Best naar Helmond

Niet voor niets zijn wij ooit met Bodec van Best naar Helmond verhuisd. Sindsdien hebben we hier de vruchten geplukt van het grote netwerk en professionele platform én is Bodec gegroeid in omvang, maar vooral in expertise, faciliteiten en kunde. Kennis delen, samenwerken en nieuwe technologieën snel naar de markt brengen, gunnen we anderen ook! In oktober wordt gestart met de nieuwe ontwikkelingen voor de komende 4 jaar. We willen nieuwe technologieën met desbetreffende faciliteiten en samenwerkingen ontwikkelen en in de markt zetten.

Doe mee met FoodTechPark Brainport Helmond

Kom naar Helmond, dan kunnen we samen sneller optimalisaties doorvoeren en deze toepassing naar de markt brengen. Wanneer je een interessante technologie hebt die past bij gezondere voeding/minder afval/duurzaam/minder energieverbruik én je bent geïnteresseerd in een ontwikkeltraject of samenwerking, dan horen we graag van je! Dan zetten we op een rijtje wat je nodig hebt en of het past bij FoodTechPark Brainport Helmond.

We kúnnen allemaal aanvullend voor elkaar zijn. Laten we elkaar daarom versterken! Je kunt je aanmelden door ons te bellen of te mailen. 0492 77 97 68 of info@bodec.nl

 

 

Wat levert het concreet op?

Heb je interesse om onderdeel te zijn van FoodtechPark Brainport Helmond, maar ben je benieuwd wat het concreet kan opleveren? Dan hebben we hier wat extra informatie voor jou en nemen we je mee naar onze businessplan van 2012. Onze pijlers van ons businessplan van 2012 zijn namelijk allemaal gerealiseerd! Zonder de samenwerkingen met de ondernemers [en netwerken] van FoodTechPark Brainport was dit niet gelukt. We lichten even twee pijlers uit:

Innovaties Bodec

2012 // De ontwikkelingen die reeds jaren door ons zijn uitgevoerd, moeten doorontwikkeld worden en bewezen naar de industrie om de huidige stand der techniek sterk te verbeteren. De technieken waar wij hier over spreken zijn dunne film drogen onder vacuüm: ATFD (Agitatted Thin Film Dryer), Single stream drying en vriesconcentreren.

2018 // ATFD heeft zich in veel producten bewezen en is door ontwikkeld om in productie te worden genomen. Bodec is met klanten aan de slag om een grote productie ATFD neer te gaan zetten in de faciliteiten. Alternatieve droogtechnologieën komen naar Bodec en samen met leveranciers worden deze technologieën gebruikt om te testen en concepten verder door te ontwikkelen. Vriestechnologie en vriesconcentreren die in pilotvorm dit jaar bij Bodec beschikbaar zijn om te testen en verder te ontwikkelen. Zo hebben we ook in 2016 een Europees project op het vlak van ‘single stream drying” met TNO afgerond.

Proefproductie

2012 // De proefproductie schaal is naast noodzaak om te bewijzen dat de innovatieve aanpak loont. Ook interessant om de productie voor industriële partners daadwerkelijk in zijn geheel uit te voeren, omdat het vaak om specialisaties gaat en dus kleinere volumes. Naaste een snelle marktintroductie heeft deze outsourcing van productie een ander groot voordeel, namelijk dat het ontworpen proces uitvoerig in een lopende productie getest en geoptimaliseerd kan worden. Op deze manier worden de ‘kinderziekten’ ondervangen en wordt veel meer inzicht verkregen in het gedrag van het product en proces, zodat ook de automatisering geoptimaliseerd kan worden.

2018 // Samen met DSM optimalisatie van het proces- en productkwaliteit ontwikkeling . De productiecapaciteit is bij ons Helmond verhoogd om vervolgens een eigen fabriek neer te zetten. Proces samen gestart in 2017 en zal ook in 2019 nog lopen. Verschillende MKB zuivelbedrijven, o.a. Colostrum Processing die samen met Bodec procesontwikkeling doen en productie bij Bodec uitvoeren. Tevens Ingrediëntenleveranciers die nieuwe producten bij Bodec opschalen en produceren. Op dit moment zijn we aan het opschalen naar twee-shifts-productie en meer vragen blijven komen.

Hebt u vragen?

Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken?

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U maakt gebruik van een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van nieuwe technieken die niet worden support door uw webbbrowser Update mijn webbrowser

×